motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Krajanka z dżemem brzoskwiniowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna krajanka z andruta posmarowanego dżemem brzoskwiniowym. Ciasteczka są szybkie do przygotowania.

Krajanka z dżemem brzoskwiniowym

Składniki:

Krajanka z dżemem brzoskwiniowym

 

  • 1 opakowanie andruta
  • 1 dżem brzoskwiniowy
  • 5 dkg kokosu
  • 5 dkg orzechów

Sposób przygotowania:

Krajanka z dżemem brzoskwiniowym
Orzechy mielimy maszynką do mięsa. Do zmielonych orzechów dodajemy kokos i dżem. Wszystko dokładnie mieszamy, aby dobrze się połączyło. Wafelek smarujemy przygotowanym dżemem i przykrywamy drugim wafelkiem. Tak robimy aż do wyczerpania składników. Następnie przygotowanego andruta przykrywamy papierem i dociskamy czymś ciężkim np. książką. Po dwóch godzinach można go kroić.