BSz

BSz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 224]

Andruty przekładane dżemem i krówką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Fajne na deser , ozdobione groszkiem ptysiowym.

Andruty przekładane dżemem i krówką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Andruty przekładane dżemem i krówką

 

  • opakowanie andrutów
  • dżem truskawkowy
  • puszka masy krówkowej

 

  • polewa:
  • margaryna- 1/3 kostki
  • cukier-3 łyżki
  • cukier wanilinowy
  • kakao-2 łyżki
  • śmietanka kremówka-3 łyzki

 

  • poza tym:
  • groszek ptysiowy
  • wiorki kokosowe

 

Sposób przygotowania:

Andruty przekładane dżemem i krówką
Każdy z wafli smarujemy na p[rzemian dżemem i masą krówkową .Robimy polewę;w rondelku rozpuszczamy margarynę z cukrami , dodajemy kakao , mieszamy , lekko zagotowujemy . Na koniec dodajemy śmietankę , mieszamy polewę , zestawiamy z ognia , studzimy . Groszek ptysiowy maczamy w polewie , dekorujemy górę wafelków . Całość polewamy polewą czekoladową , posypujemy wiorkami , wkładamy do lodówki , potem kroimy w trójkąty lub kwadraty .
Andruty przekładane dżemem i krówką
Każdy wafel smarujemy masą i dżemem , razem składamy .
Andruty przekładane dżemem i krówką
W garnku lub rondelku gotujemy polewę czekoladową .
Andruty przekładane dżemem i krówką
Groszek przyklejamy do wafla za pomocą polewy .
Andruty przekładane dżemem i krówką
Wszystko polewamy polewą i posypujemy kokosem .