paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Ciasteczka kokosowo - wiśniowe na andrucie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ciastka robione na andrutach z masą koksową kładzioną na gorąco oraz z dżemem posypanym mielonymi orzechami.

Ciasteczka kokosowo - wiśniowe na andrucie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasteczka kokosowo - wiśniowe na andrucie

 

  • andrut mały okrągły 1 opakowanie
  • wiórki kokosowe 12 dag
  • śmietana 30% 100 ml
  • margaryna 5 dag
  • żółtko 1 sztuka
  • cukier waniliowy 16 g
  • skórka otarta z cytryny
  • dżem wiśniowy 1 słoiczek
  • orzechy włoskie 10 dag

Sposób przygotowania:

Ciasteczka kokosowo - wiśniowe na andrucie
Śmietanę wlać do rondla i dodać margarynę , podgrzewać aż margaryna się roztopi, wsypać wiórki i cukier waniliowy oraz skórkę z cytryny. Gotować aż masa zgęstnieje dodać żółtko , wymieszać i jeszcze przez chwile gotować. Andruty smarować dżemem wiśniowym. Na dżem sypiemy zmielone orzechy i przykrywany drugim andrutem. Wykładamy masę kokosową ( powinna być gorąca aby zmiękczyła andruty, można ja ponownie podgrzać) I przykrywamy trzecim andrutem. Dowolnie można udekorować. Odstawimy aż masa kokosowa wystygnie i możemy podawać.
Ciasteczka kokosowo - wiśniowe na andrucie
Śmietanę wlać do rondla i dodać margarynę , podgrzewać aż margaryna się roztopi, wsypać wiórki i cukier waniliowy oraz skórkę z cytryny.
Ciasteczka kokosowo - wiśniowe na andrucie
Gotować aż masa zgęstnieje dodać żółtko , wymieszać i jeszcze przez chwile gotować.
Ciasteczka kokosowo - wiśniowe na andrucie
Andruty smarować dżemem wiśniowym. Na dżem sypiemy zmielone orzechy i przykrywany drugim andrutem.
Ciasteczka kokosowo - wiśniowe na andrucie
Wykładamy masę kokosową ( powinna być gorąca aby zmiękczyła andruty, można ja ponownie podgrzać) I przykrywamy trzecim andrutem.