Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Krajanka z kaszy manny z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kostki z kaszy manny z koperkiem ładnie wyglądają i są bardzo smaczne.

Krajanka z kaszy manny z koperkiem

Składniki:

Krajanka z kaszy manny z koperkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Krajanka z kaszy manny z koperkiem
Wodę zagotować, dodać masło, sól i posiekany koperek. Ciągle mieszając powoli wsypywać kaszę mannę, gotować aż zgęstnieje (około 5 minut). Ugotowaną kaszę wyłożyć na płaski talerz i łyżką lub łopatką zanurzaną w zimnej wodzie wyrównać powierzchnię. Przykryć i odłożyć w chłodne miejsce na godzinę aby ostygła. Zimną kaszkę pokroić w kostkę, włożyć na talerze i zalać gorącą zupą.