Sposób przygotowania:
Krakersy z dipem i zielonym ogórkiem
Najpierw przygotowuję dip do krakersów. Czosnek obieram, drobno siekam albo przepuszczam przez praskę do czosnku.
Majonez mieszam dokładnie z jogurtem naturalnym, zmiażdżonym czosnkiem i pieprzem.
Zielonego ogórka myję, obieram i kroję w niezbyt cienkie (ale też nie grube) plasterki.
Szczypiorek drobno siekam. Na talerzu rozkładam krakersy, smaruje je czosnkowym dipem, dekoruje każdy krakersik plasterkiem ogórka, posypuje na koniec drobno posiekanym szczypiorkiem. Od razu podaję.
Majonez mieszam dokładnie z jogurtem naturalnym, zmiażdżonym czosnkiem i pieprzem.
Zielonego ogórka myję, obieram i kroję w niezbyt cienkie (ale też nie grube) plasterki.
Szczypiorek drobno siekam. Na talerzu rozkładam krakersy, smaruje je czosnkowym dipem, dekoruje każdy krakersik plasterkiem ogórka, posypuje na koniec drobno posiekanym szczypiorkiem. Od razu podaję.