Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 507]

Krakersy z pastą tuńczykowo-chrzanową

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Krakersy z pastą, w której połączenie smaków zaskakuje. Pasta wychodzi po prostu pyszna. Tak przygotowana przystawka jest idealna do podania na każdej imprezie, czy spotkaniu w większym gronie.

Krakersy z pastą tuńczykowo-chrzanową

Składniki:

Krakersy z pastą tuńczykowo-chrzanową

 

  • 200 g ulubionych krakersów (u mnie bezglutenowe)
  • 1 puszka kawałków tuńczyka w sosie własnym
  • 1 duży ogórek małosolny
  • 1 łyżeczka chrzanu śmietankowego
  • 1 kula mozzarelli
  • 2 łyżki majonezu
  • 4 plastry ananasa z puszki
  • sól i pieprz do smaku
  • ew. czarnuszka do posypania

Sposób przygotowania:

Krakersy z pastą tuńczykowo-chrzanową

Przygotowanie pasty:

Krakersy z pastą tuńczykowo-chrzanową
Pokrojony w kostkę ananas i ser mozzarella

Ananasa i mozzarellę pokroić na drobną kosteczkę. Tuńczyka odsączyć z zalewy. Składniki wrzucić do miski i wymieszać bardzo dokładnie z majonezem, chrzanem, solą i pieprzem.

Kończenie przystawki:

Krakersy z pastą tuńczykowo-chrzanową
Krakers posmarowany pastą z dodatkiem ogórka

Na ułożone na półmisku krakersy wykładać porcje pasty, lekko rozsmarować. Ułożyć półplasterek ogórka. Można posypać czarnuszką. Życzę smacznego!