Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 479]

Dorsz czarny w migdałowej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna smażona rybka w chrupiącej panierce z wyraźnie wyczuwalnym posmakiem migdała. Dobrze smakuje podana z frytkami i surówką z kiszonej kapusty.

Dorsz czarny w migdałowej panierce

Składniki:

Dorsz czarny w migdałowej panierce

Ryba:

  • 6 rozmrożonych kostek czarnego dorsza

Przyprawy:

  • po 1/2 łyżeczki: soli, białego pieprzu, mielonego imbiru, mielonej gałki muszkatołowej i curry

Pozostałe:

Sposób przygotowania:

Dorsz czarny w migdałowej panierce

Przygotowanie składników:

Dorsz czarny w migdałowej panierce
Składniki potrzebne do usmażenia dorsza w panierce

Mieszankę przypraw wymieszać, natrzeć nią dokładnie każdą kostkę dorsza. Jajka roztrzepać w misce. Mąkę migdałową wymieszać ze zmielonymi migdałami.

Smażenie ryby:

Dorsz czarny w migdałowej panierce
Dorsz w migdałowej panierce w trakcie smażenia

Rybę obtoczyć w mące ziemniaczanej, zanurzyć w jajku i obtoczyć w mieszance migdałowej. Wrzucać na patelnię z rozgrzanym olejem i smażyć na rumiano z każdej strony, po około 4 minuty. Odsączyć na papierowym ręczniku. Życzę smacznego!


Tagi:

dorsz dania