Sposób przygotowania:
Pasta jajeczno-serowa na krakersach
1. Ugotowane jajka obieramy ze skorupek. Pięć jajek ścieramy na tarce o dużych oczkach, a jedno osobno na drobnych oczkach.
2. Ser żółty ścieramy na tarce o drobnych oczkach, 5 dag odkładamy do dekoracji.
3. Szczypiorek płuczemy i dokładnie osuszamy, następnie drobno siekamy i jedną łyżkę odkładamy do dekoracji.
4. Starte jajka, ser, szczypiorek, majonez i musztardę dokładnie ze sobą mieszamy i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
5. Krakersy układamy na talerzu i smarujemy pastą, przekładamy je do wyczerpania składników. Wierzch smarujemy cieniutko majonezem, posypujemy odłożonym startym jajkiem, serem żółtym i na koniec posypujemy szczypiorkiem.
6. Podajemy od razu lub schłodzone z lodówki, im dłużej przekąska postoi tym bardziej krakersy zmiękną.
7. Smacznego życzę.
2. Ser żółty ścieramy na tarce o drobnych oczkach, 5 dag odkładamy do dekoracji.
3. Szczypiorek płuczemy i dokładnie osuszamy, następnie drobno siekamy i jedną łyżkę odkładamy do dekoracji.
4. Starte jajka, ser, szczypiorek, majonez i musztardę dokładnie ze sobą mieszamy i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
5. Krakersy układamy na talerzu i smarujemy pastą, przekładamy je do wyczerpania składników. Wierzch smarujemy cieniutko majonezem, posypujemy odłożonym startym jajkiem, serem żółtym i na koniec posypujemy szczypiorkiem.
6. Podajemy od razu lub schłodzone z lodówki, im dłużej przekąska postoi tym bardziej krakersy zmiękną.
7. Smacznego życzę.
SylaUla
Babeczka35
Dziękuję i polecam :)
gusia1000
Babeczka35
Polecam, bo jest pyszne :)
biedroneczki
Czekoladka 2
Babeczka35
Bardzo się cieszę :)
Babeczka35
Dziękuję :)
skuter5
Babeczka35
Bardzo polecam :)