Myszata1993

Myszata1993

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 130]

Rolada paprykowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rolada paprykowa z serkiem almette z dodatkiem słonecznika to idealna propozycja na świąteczną przystawkę.

Rolada paprykowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rolada paprykowa

 

Sposób przygotowania:

Rolada paprykowa
Paprykę zblendować z olejem i żółtkami.

W miseczce wymieszać ze sobą mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia, sól, pieprz i mieloną paprykę. Mieszankę przypraw dodać do zblendowanej papryki i wymieszać.

Białka ubić na sztywną pianę. Do piany dodać paprykową mieszankę, dokładnie wymieszać, wylać na blachę z wyposażenia piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Równomiernie rozprowadzić i piec w temperaturze 170 stopni przez 20 minut. Po upieczeniu zdjąć papier, przełożyć na nowy kawałek papieru i zwinąć w roladę.

Przygotować nadzienie: w miseczce połączyć ze sobą serek almette, słonecznik i śmietanę.

Rozwinąć roladę, posmarować nadzieniem i zwinąć. Schłodzić. Pokroić na plastry.
Rolada paprykowa
Wszystkie przyporawy dodać do zmiksowanej papryki
Rolada paprykowa
Serek połączyć ze śmietaną i słonecznikiem
Rolada paprykowa
Nadzieniem posmarować rozwiniętą roladę
Rolada paprykowa
Zwinąć roladę, schłodzić, porkoić na plastereki