Sposób przygotowania:
Rolada paprykowa
Paprykę zblendować z olejem i żółtkami.
W miseczce wymieszać ze sobą mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia, sól, pieprz i mieloną paprykę. Mieszankę przypraw dodać do zblendowanej papryki i wymieszać.
Białka ubić na sztywną pianę. Do piany dodać paprykową mieszankę, dokładnie wymieszać, wylać na blachę z wyposażenia piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Równomiernie rozprowadzić i piec w temperaturze 170 stopni przez 20 minut. Po upieczeniu zdjąć papier, przełożyć na nowy kawałek papieru i zwinąć w roladę.
Przygotować nadzienie: w miseczce połączyć ze sobą serek almette, słonecznik i śmietanę.
Rozwinąć roladę, posmarować nadzieniem i zwinąć. Schłodzić. Pokroić na plastry.
W miseczce wymieszać ze sobą mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia, sól, pieprz i mieloną paprykę. Mieszankę przypraw dodać do zblendowanej papryki i wymieszać.
Białka ubić na sztywną pianę. Do piany dodać paprykową mieszankę, dokładnie wymieszać, wylać na blachę z wyposażenia piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Równomiernie rozprowadzić i piec w temperaturze 170 stopni przez 20 minut. Po upieczeniu zdjąć papier, przełożyć na nowy kawałek papieru i zwinąć w roladę.
Przygotować nadzienie: w miseczce połączyć ze sobą serek almette, słonecznik i śmietanę.
Rozwinąć roladę, posmarować nadzieniem i zwinąć. Schłodzić. Pokroić na plastry.
biedroneczki
haniakson
Myszata1993