Sposób przygotowania:
Szybka zupa pomidorowa na maśle
Bardzo dojrzałe, miękkie pomidory sparzyć w misce gorącą wodą, przelać zimną, odkroić brzydkie kawałeczki, wsypać do dzbanka blendera i zmiksować, u mnie na 3 razy.
W garnku na maśle zeszklić cebulę drobno pokrojoną posypaną cukrem, ząbki czosnku na złoty kolor.
Do cebuli wlać pomidory (można zamiast pomidorów wlać 2 litry soku pomidorowego), dolać wodę i gotować z 10 minut.
Do smaku wsypać sól, pieprz czarny mielony, oregano, posiekany koperek, podawać samą do picia lub z makaronem, ryżem.
W garnku na maśle zeszklić cebulę drobno pokrojoną posypaną cukrem, ząbki czosnku na złoty kolor.
Do cebuli wlać pomidory (można zamiast pomidorów wlać 2 litry soku pomidorowego), dolać wodę i gotować z 10 minut.
Do smaku wsypać sól, pieprz czarny mielony, oregano, posiekany koperek, podawać samą do picia lub z makaronem, ryżem.