Sposób przygotowania:
Kurczak w zalewie
Ciasto:
W misce wymieszać mąkę, jajka, sól, mleko i olej.
Filety z kurczaka pokroić na kostkę o wymiarach około 3 cm x 3 cm. Obtaczać z cieście, smażyć na złoto.
Przygotować zalewę:
W garnku wymieszać ze sobą wszystkie składniki zalewy.
W osobnym naczyniu układać na przemian kurczaka, paprykę, ogórki i pieczarki (i tak kilka warstw). Zalać zalewą, tak aby wszystkie składniki były nią zakryte. Odstawić w zimne miejsce na minimum 2 dni.
W misce wymieszać mąkę, jajka, sól, mleko i olej.
Filety z kurczaka pokroić na kostkę o wymiarach około 3 cm x 3 cm. Obtaczać z cieście, smażyć na złoto.
Przygotować zalewę:
W garnku wymieszać ze sobą wszystkie składniki zalewy.
W osobnym naczyniu układać na przemian kurczaka, paprykę, ogórki i pieczarki (i tak kilka warstw). Zalać zalewą, tak aby wszystkie składniki były nią zakryte. Odstawić w zimne miejsce na minimum 2 dni.