Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Książka Kucharska: Sylwestrowe przekąski i zakąski

Krążki bagietki z pastą z tuńczyka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Tak prostej, smacznej i efektownej przekąski jeszcze nie jedliście.

Krążki bagietki z pastą z tuńczyka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krążki bagietki z pastą z tuńczyka

 

  • 1 bagietka,
  • papryka czerwona 1/2,
  • papryka zielona 1/2,
  • papryka żółta 1/2,
  • cebula czerwona 1,
  • puszka tuńczyka w sosie własnym,
  • 2 łyżki serka śmietankowego,
  • 1 łyżka majonezu,
  • sól,
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Krążki bagietki z pastą z tuńczyka
Tuńczyka osączamy z zalewy, przekładamy do miseczki i lekko rozgniatamy widelcem. Do miseczki dodajemy serek śmietankowy i majonez. Paprykę myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Cebulą obieramy i kroimy w kostkę. Paprykę oraz cebulę dodajemy do tuńczyka, wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Bagietkę kroimy w poprzek na 3 części i wydrążamy jej środek, a następnie napełniamy je przygotowaną pastą. Tak nafaszerowane bagietki owijamy folią i wkładamy do lodówki na pół godziny. Po wyjęciu z lodówki każdą z bagietek kroimy na plasterki. Takie krążki sprawdzą się idealnie jako przekąska imprezowa. Smacznego ;)
Krążki bagietki z pastą z tuńczyka
Do miseczki dodajemy serek śmietankowy i majonez.
Krążki bagietki z pastą z tuńczyka
Paprykę myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w kostkę.
Krążki bagietki z pastą z tuńczyka
Bagietkę kroimy w poprzek na 3 części i wydrążamy jej środek, a następnie napełniamy je przygotowaną pastą.
Krążki bagietki z pastą z tuńczyka
Po wyjęciu z lodówki każdą z bagietek kroimy na plasterki.

Tagi:

sosy