Sposób przygotowania:
Keczupowo - kefirowe ostre udka Elimarynowanie mięsa
Udka kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i naciąć.
marynowanie mięsa cd
Keczup,paprykę słodką, pieprz cayenne, kefir, czosnek granulowany i sól wymieszać. Marynatą zalać udka i włożyć do lodówki na noc.
przygotowanie cebuli i czosnku
Cebule obrać z łupinek i pokroić w drobną kostkę. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.
przygotowanie mięsa
Udka wyjąć z lodówki i oczyścić z marynaty. W rondlu rozgrzać olej, włożyć udka i obsmażyć z obu stron. Do udek dodać cebulę, czosnek i jeszcze chwilę smażyć razem aż cebula się zeszkli.
przygotowanie mięsa
Do udek dodać cebulę, czosnek i jeszcze chwilę smażyć razem aż cebula się zeszkli.
przygotowanie mięsa
Do mięsa dodać marynatę, podlać wodą i dusić aż mięso będzie miękkie. Gotowe udka wyjąć z sosu. Mąkę wymieszać z wodą, wlać do sosu i zagotować. Ja podałam udka z tłuczonymi ziemniakami i surówką z marchewki. Smacznego!