Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka z nadzieniem cebulowo-miodowymEtap 1
Do moździerza przełożyć kumin, kolendrę, gorczycę, pieprz i ziele angielskie, dokładnie utrzeć.
Etap 2
Cebulę pokroić w piórka, czosnek posiekać, papryczkę pokroić w bardzo małą kostkę bez pestek.
Etap 3
Na patelni rozgrzać trochę oleju, zeszklić na nim cebulę, czosnek i papryczkę chili.
Etap 4
Dodać do tego utarte przyprawy, smażyć chwilę razem.
Etap 5
Dodać miód i koncentrat pomidorowy, wymieszać i jeszcze chwilkę podsmażać cały czas mieszając.
Etap 6
Dodać trochę soli, wlać pół szklanki wody. Dusić na średnim ogniu pod przykryciem ok. 20 minut.
Etap 7
Każdą pierś z kurczaka naciąć w środku tworząc kieszonki.
Etap 8
Do mięsnych kieszonek nałożyć przygotowany farsz, brzegi mięsa spiąć wykałaczkami.
Etap 9
Nadziane mięso kłaść na rozgrzany na patelni olej, posypać z obu stron przyprawą do mięs, z obu stron mocno zrumienić.
Etap 10
Do zrumienionego mięsa wlać szklankę wody. Dusić pod przykryciem na małym ogniu po 10 minut z obu stron. Gotowe mięso podzielić na porcje.