Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka z nadzieniem cebulowo-miodowymEtap 1

Do moździerza przełożyć kumin, kolendrę, gorczycę, pieprz i ziele angielskie, dokładnie utrzeć.
Etap 2

Cebulę pokroić w piórka, czosnek posiekać, papryczkę pokroić w bardzo małą kostkę bez pestek.
Etap 3

Na patelni rozgrzać trochę oleju, zeszklić na nim cebulę, czosnek i papryczkę chili.
Etap 4

Dodać do tego utarte przyprawy, smażyć chwilę razem.
Etap 5

Dodać miód i koncentrat pomidorowy, wymieszać i jeszcze chwilkę podsmażać cały czas mieszając.
Etap 6

Dodać trochę soli, wlać pół szklanki wody. Dusić na średnim ogniu pod przykryciem ok. 20 minut.
Etap 7

Każdą pierś z kurczaka naciąć w środku tworząc kieszonki.
Etap 8

Do mięsnych kieszonek nałożyć przygotowany farsz, brzegi mięsa spiąć wykałaczkami.
Etap 9

Nadziane mięso kłaść na rozgrzany na patelni olej, posypać z obu stron przyprawą do mięs, z obu stron mocno zrumienić.
Etap 10

Do zrumienionego mięsa wlać szklankę wody. Dusić pod przykryciem na małym ogniu po 10 minut z obu stron. Gotowe mięso podzielić na porcje.