Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka z nadzieniem cebulowo-miodowymEtap 1
![Pierś z kurczaka z nadzieniem cebulowo-miodowym Pierś z kurczaka z nadzieniem cebulowo-miodowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/piers-z-kurczaka-z-nadzieniem-cebulowo-miodowym-385458.jpg)
Do moździerza przełożyć kumin, kolendrę, gorczycę, pieprz i ziele angielskie, dokładnie utrzeć.
Etap 2
![Pierś z kurczaka z nadzieniem cebulowo-miodowym Pierś z kurczaka z nadzieniem cebulowo-miodowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/piers-z-kurczaka-z-nadzieniem-cebulowo-miodowym-385459.jpg)
Cebulę pokroić w piórka, czosnek posiekać, papryczkę pokroić w bardzo małą kostkę bez pestek.
Etap 3
![Pierś z kurczaka z nadzieniem cebulowo-miodowym Pierś z kurczaka z nadzieniem cebulowo-miodowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/piers-z-kurczaka-z-nadzieniem-cebulowo-miodowym-385460.jpg)
Na patelni rozgrzać trochę oleju, zeszklić na nim cebulę, czosnek i papryczkę chili.
Etap 4
![Pierś z kurczaka z nadzieniem cebulowo-miodowym Pierś z kurczaka z nadzieniem cebulowo-miodowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/piers-z-kurczaka-z-nadzieniem-cebulowo-miodowym-385461.jpg)
Dodać do tego utarte przyprawy, smażyć chwilę razem.
Etap 5
![Pierś z kurczaka z nadzieniem cebulowo-miodowym Pierś z kurczaka z nadzieniem cebulowo-miodowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/piers-z-kurczaka-z-nadzieniem-cebulowo-miodowym-385462.jpg)
Dodać miód i koncentrat pomidorowy, wymieszać i jeszcze chwilkę podsmażać cały czas mieszając.
Etap 6
![Pierś z kurczaka z nadzieniem cebulowo-miodowym Pierś z kurczaka z nadzieniem cebulowo-miodowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/piers-z-kurczaka-z-nadzieniem-cebulowo-miodowym-385463.jpg)
Dodać trochę soli, wlać pół szklanki wody. Dusić na średnim ogniu pod przykryciem ok. 20 minut.
Etap 7
![Pierś z kurczaka z nadzieniem cebulowo-miodowym Pierś z kurczaka z nadzieniem cebulowo-miodowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/piers-z-kurczaka-z-nadzieniem-cebulowo-miodowym-385464.jpg)
Każdą pierś z kurczaka naciąć w środku tworząc kieszonki.
Etap 8
![Pierś z kurczaka z nadzieniem cebulowo-miodowym Pierś z kurczaka z nadzieniem cebulowo-miodowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/piers-z-kurczaka-z-nadzieniem-cebulowo-miodowym-385465.jpg)
Do mięsnych kieszonek nałożyć przygotowany farsz, brzegi mięsa spiąć wykałaczkami.
Etap 9
![Pierś z kurczaka z nadzieniem cebulowo-miodowym Pierś z kurczaka z nadzieniem cebulowo-miodowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/piers-z-kurczaka-z-nadzieniem-cebulowo-miodowym-385466.jpg)
Nadziane mięso kłaść na rozgrzany na patelni olej, posypać z obu stron przyprawą do mięs, z obu stron mocno zrumienić.
Etap 10
![Pierś z kurczaka z nadzieniem cebulowo-miodowym Pierś z kurczaka z nadzieniem cebulowo-miodowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/piers-z-kurczaka-z-nadzieniem-cebulowo-miodowym-385467.jpg)
Do zrumienionego mięsa wlać szklankę wody. Dusić pod przykryciem na małym ogniu po 10 minut z obu stron. Gotowe mięso podzielić na porcje.