Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Chrupiące krążki cebulowe wg Beatris

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Doskonały dodatek do obiadu lub samodzielna przekąska.

Chrupiące krążki cebulowe wg Beatris Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chrupiące krążki cebulowe wg Beatris

 

  • 1 duża cebula
  • 1 jajko
  • 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1/2 łyżki soli czosnkowej
  • 1 łyżka przyprawy do indyka
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Chrupiące krążki cebulowe wg Beatris
Pokrojoną w grube (ok. 0,5 cm grubości) plasterki cebulę podzielić na poszczególne krążki. Jajko wbić do miseczki i rozbełtać je. Do drugiej miseczki wsypać mąkę ziemniaczaną, sól czosnkową i przyprawę do indyka, dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Krążki cebuli maczać w jajku, obtaczać w przygotowanej mącznej panierce i kłaść na rozgrzany olej. Krążki cebulowe smażyć na rumiano z obu stron. Gotowe krążki z cebuli można dodatkowo odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Chrupiące krążki cebulowe wg Beatris
Pokrojona w grube plastry i podzielona na poszczególne krążki cebula.
Chrupiące krążki cebulowe wg Beatris
Panierka przygotowana z mąki ziemniaczanej soli czosnkowej i przyprawy do indyka.
Chrupiące krążki cebulowe wg Beatris
Krążki cebulowe zamoczone w rozbełtanym jajku i obtoczone w mącznej panierce.
Chrupiące krążki cebulowe wg Beatris
Krążki cebulowe w panierce smażone na oleju.