aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

kręciołki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne kręciołki z maszynki

kręciołki

Składniki:

kręciołki

 

  • 300 g mąki
  • 150 ml mleka
  • 100 g masła
  • 3 żółtka
  • olejek waniliowy
  • 1 łyżeczka skórki cytrynowej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

kręciołki
Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia. Następnie dodajemy miękkie masło, posiekane nożem. Dodajemy żółtka, mleko i skórkę cytrynową, olejek waniliowy i zagniatamy. Wkładamy specjalne foremki do maszynki i kręcimy ciasto. Powstają nam kręciołki. Kroimy je co 5 cm. Następnie układamy na papierze do pieczenia i pieczemy około 20 minut w 180 stopniach.