Sposób przygotowania:
Krem...
Do śmietany dodać cukier wanilinowy, a następnie zagotować i odstawić, żeby wystygła. Żółtka oraz 1/4 szklanki cukru pudru i zwykły cukier ubić ze sobą bardzo dokładnie na jednolitą masę. Do masy z żółtek dodać ugotowaną wcześniej i ostudzoną śmietaną. Krem wlać do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku nagrzanego do temperatury 100 stopni przez około 30 minut. Upieczony krem ostudzić, a następnie włożyć do lodówki na około jedną godzinę. 1/3 tabliczki czekolady roztopić w tzn. kąpieli wodnej, a następnie delikatnie polać nią upieczony krem. W następnej kolejności deser posypać jeszcze kilkoma kostkami czekolady. Później deser przyozdobić jeszcze bitą śmietaną. Truskawki umyć, oderwać ogonki i przyozdobić nimi krem. Smacznego!