WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 846]

Krem daktylowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny, słodki i zdrowy krem czekoladowy z suszonych daktyli z kakao, mlekiem migdałowym i odrobiną amaretto.

Krem daktylowy

Składniki:

Krem daktylowy

 

  • 1,5 szkl daktyli bez pestek
  • 400 ml mleka migdałowego
  • 2/3 szklanki czarnego kakao
  • 1 kieliszek amaretto

Sposób przygotowania:

Krem daktylowy
Daktyle bez pestek kroimy na pół i zalewamy gorącym mlekiem migdałowym. Odstawiamy co najmniej na godzinę, a następnie blendujemy na jednolitą masę. Najlepiej użyć blendera wysokoobrotowego. 

Do masy z daktyli dodajemy kakao, kieliszek amaretto i jeszcze raz bardzo dokładnie blendujemy. 
Przekładamy do słoiczka. 

Tagi:

kremy desery