Sposób przygotowania:
Krem brokułowy z knedelkami z macy
Macę rozkrusz na drobno, dodaj jajo, twarożek. makę - wymieszaj dokładnie i dopraw solą i pieprzem.
Ugotuj je, kładąc łyżką na bulionie warzywnym.
Wyjmij z wywaru na miseczkę.
W gorącym bulionie ugotuj obranego i pokrojonego drobno brokuła oraz ziemniaki.
Gdy warzywa będą miękkie -zmiksuj je.
Dopraw do smaku pieprzem i solą.
Dodaj posiekaną pietruszkę.
Podawaj zupę gorącą, w talerzach z knedelkami, udekorowaną ostrą papryczką i szczypiorem.
Ugotuj je, kładąc łyżką na bulionie warzywnym.
Wyjmij z wywaru na miseczkę.
W gorącym bulionie ugotuj obranego i pokrojonego drobno brokuła oraz ziemniaki.
Gdy warzywa będą miękkie -zmiksuj je.
Dopraw do smaku pieprzem i solą.
Dodaj posiekaną pietruszkę.
Podawaj zupę gorącą, w talerzach z knedelkami, udekorowaną ostrą papryczką i szczypiorem.
eli_555
wedith1