Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Krem budyniowo malinowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Taki krem można przygotować o innym smaku.

Krem budyniowo malinowy.

Składniki:

Krem budyniowo malinowy.

 

  • margaryna 25 dag
  • żółtka 4 szt
  • budyń malinowy 1 szt
  • sok z malin 1/4 szkl
  • mleko 1/2 l
  • galaretka malinowa 1 szt
  • woda 1/2 szkl

Sposób przygotowania:

Krem budyniowo malinowy.
Żółtka wlać do garnuszka dodać 3 łyżki zimnego mleka, proszek budyniowy i wymieszać. Resztę mleka zagotować, wlać rozmieszany budyń i ciągle mieszając gotować przez kilka minut. Zdjąć z ognia wystudzić. Wodę z sokiem zagotować, wsypać galaretkę, wymieszać. Margarynę ucierać dodając stopniowo wystudzony budyń. Następnie ciągle ucierając dodawać po łyżce zimną ale płynną galaretkę. Gotowym kremem przekładać torty, ciasta i ciasteczka.