Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Krem cebulowo-porowy na rosole

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Jak gotuję rosół to wykorzystuję wszystkie użyte produkty .

Krem cebulowo-porowy na rosole Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krem cebulowo-porowy na rosole

 

  • 1 szklanka rosołu
  • 1-2 cebule z rosołu
  • por z rosołu
  • 1/3 szklanki słodkiej śmietanki 18%
  • pieprz czarny mielony
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 1 łyżeczka bardzo drobno pokrojonego cienkiego szczypiorku

 

Sposób przygotowania:

Krem cebulowo-porowy na rosole
Rosół przecedzić . Wybrać cebule i por ( resztę odrzucić).Czystego rosołu powinna zostać szklanka ( kubek). Rosół zmiksować dokładnie z ugotowanymi w rosole cebulą i porem . Dolać słodką śmietankę 18% . Podgrzać. Doprawić do smaku szczyptą utartej gałki muszkatołowej i zmielonym czarnym pieprzem. Podawać w małych filiżankach posypując po wierzchu odrobiną szczypiorku dla dekoracji.
Krem cebulowo-porowy na rosole
Przecedzić rosół- wyjąć marchew-seler i pietruszkę
Krem cebulowo-porowy na rosole
Odłozyc rozgotowaną cebulę i por -resztę odrzucić
Krem cebulowo-porowy na rosole
Rosołu powinna być szklanka ( kubek ) na 2 porcje
Krem cebulowo-porowy na rosole
Zmiksowac rosół z cebulą i porem- doprawić - dolać śmietanki

Tagi:

pory