Sposób przygotowania:
Zupa cebulowa z tartymi kluseczkami
Cebulę obrać i pokroić w półplastry. Podsmażyć na maśle, dosyć długo aby nabrała lekko brązowej barwy ale żeby się nie przypaliła.
Następnie podsmażoną cebulę przełożyć do garnka. Zalać bulionem, dodać tymianek i listki laurowe. Przykryć, zagotować i gotować ok 10 minut.
Potem dodać tarte kluski i gotowac jeszcze 15 minut aż kluseczki będa miękkie. Jeśli zupa będzie za gęsta można dolac nieco bulionu.
Następnie podsmażoną cebulę przełożyć do garnka. Zalać bulionem, dodać tymianek i listki laurowe. Przykryć, zagotować i gotować ok 10 minut.
Potem dodać tarte kluski i gotowac jeszcze 15 minut aż kluseczki będa miękkie. Jeśli zupa będzie za gęsta można dolac nieco bulionu.