Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Krem cytrynowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Taki krem cytrynowy na bazie bitej śmietany to dobry pomysł na szybki i prosty w przygotowaniu deser.

Krem cytrynowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Krem cytrynowy

 

Sposób przygotowania:

Krem cytrynowy
Śmietankę wlewamy do wysokiego naczynia, dodajemy fix i miksujemy do momentu, aż będzie sztywna. Dodajemy sok wyciśnięty z cytryny oraz cukier puder i miksujemy jeszcze przez chwilę.

W osobnym naczyniu ubijamy na sztywno pianę z białka. Dodajemy do śmietany ubite białka i mieszamy łyżką. Przekładamy gotowy krem do pucharków i wstawiamy do lodówki na pół godziny, aby dobrze się schłodził.
Krem cytrynowy
Śmietanę wlewamy do wysokiego naczynia, dodajemy fix i miksujemy do momentu, aż będzie sztywna.
Krem cytrynowy
W osobnym naczyniu ubijamy na sztywno pianę z białka.