Igraszki Losu

Igraszki Losu

Złoty Ekspert
[Przepisów: 836]

Duszony rabarbar pod koglem- moglem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Powrót do przeszłości czyli najprostszy deser świata czyli kogel mogel wzbogacony kwaskowym rabarbarem poleca się pysznie PS. to czysta poezja jest,

Duszony rabarbar pod koglem- moglem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Duszony rabarbar pod koglem- moglem

 

  • 4 łodygi rabarbaru
  • 2 łyżeczki cukru
  • 4 żółtka
  • 4 łyżki cukru pudru

Sposób przygotowania:

Duszony rabarbar pod koglem- moglem
Rabarbar myjemy, obieramy (jeśli jest taka potrzeba ) i kroimy na kawałki. Przekładamy do rondelka zasypujemy cukrem i odstawiamy na 10 minut. Kiedy rabarbar puści sok – podgrzewamy go i dusimy na małym ogniu około 15 minut aż zmięknie. Rabarbar nakładamy do szklaneczek – odstawiamy do przestygnięcia.

Jajka wkładamy do miseczki zalewamy je wrzątkiem. Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka przekładamy do miski dodajemy cukier puder i ubijamy je mikserem na puszystą masę – około 5 minut.

Wystudzony rabarbar przykrywamy warstwą kogla – mogla i deser wstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Podajemy z ciasteczkiem, smacznego.
Duszony rabarbar pod koglem- moglem
Rabarbar myjemy, obieramy (jeśli jest taka potrzeba ) i kroimy na kawałki.
Duszony rabarbar pod koglem- moglem
Kiedy rabarbar puści sok – podgrzewamy go i dusimy na małym ogniu około 15 minut aż zmięknie.
Duszony rabarbar pod koglem- moglem
Jajka wkładamy do miseczki zalewamy je wrzątkiem. Białka oddzielamy od żółtek.
Duszony rabarbar pod koglem- moglem
Żółtka przekładamy do miski dodajemy cukier puder i ubijamy je mikserem na puszystą masę – około 5 minut.

Tagi:

deser rabarbar