Sposób przygotowania:
Duszony rabarbar pod koglem- moglem
Rabarbar myjemy, obieramy (jeśli jest taka potrzeba ) i kroimy na kawałki. Przekładamy do rondelka zasypujemy cukrem i odstawiamy na 10 minut. Kiedy rabarbar puści sok – podgrzewamy go i dusimy na małym ogniu około 15 minut aż zmięknie. Rabarbar nakładamy do szklaneczek – odstawiamy do przestygnięcia.
Jajka wkładamy do miseczki zalewamy je wrzątkiem. Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka przekładamy do miski dodajemy cukier puder i ubijamy je mikserem na puszystą masę – około 5 minut.
Wystudzony rabarbar przykrywamy warstwą kogla – mogla i deser wstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Podajemy z ciasteczkiem, smacznego.
Jajka wkładamy do miseczki zalewamy je wrzątkiem. Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka przekładamy do miski dodajemy cukier puder i ubijamy je mikserem na puszystą masę – około 5 minut.
Wystudzony rabarbar przykrywamy warstwą kogla – mogla i deser wstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Podajemy z ciasteczkiem, smacznego.