Bo

Bo

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Orzechowy baton domowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Domowy batonik na ciasteczkowym spodzie z dużą ilością orzechów, czekolady i bakalii, pyszna przekąska dla młodszych i starszych ...

Orzechowy baton domowy

Składniki:

Orzechowy baton domowy

 

  • 2 szkl zmielonych ciastek owsianych
  • 150 g czekolady mlecznej
  • 1/2 szkl roztopionego masła
  • 1/2 szkl rodzynek
  • 1 szkl pokrojonych orzechów np. włoskich , laskowych migdałów , ziemnych
  • 1 szkl wiórek kokosowych
  • puszka mleka skondensowanego słodzonego

Sposób przygotowania:

Orzechowy baton domowy

ETAP 1:

Do pokruszonych ciastek dodajemy roztopione masło , dokładnie mieszamy.

Formę o wymiarach 25/25 cm wykładamy papierem do pieczenia, rozkładamy ciastka, ugniatamy.

Na ciastka rozkładamy pokrojoną na mniejsze kawałki czekoladę następnie układamy, rodzynki, wiórka kokosowe, orzechy, całość zalewamy mlekiem, wkładamy do piekarnika i pieczemy w 175*C około 30 minut, po upieczeniu i wystudzeniu kroimy w kawałki.


Tagi:

deser