Telefon

Telefon

Starszy Kucharz
[Przepisów: 57]

Krem czekoladowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Czas przygotowania 15 min. wychodzi 6 porcji. Smacznego!

Krem czekoladowy.

Składniki:

Krem czekoladowy.

 

  • 1 czekolada (mleczna)
  • 250ml. słodkiej śmietanki 30
  • 50 ml. likieru czekoladowego
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • 1/2 opakowania biszkoptów
  • 1/2 świeżych owoców

Sposób przygotowania:

Krem czekoladowy.
Czekoladę zetrzeć na tarce z dużymi oczkami,mikserem ubić śmietankę z likierem czekoladowym,sokiem z cytryny i cukrem.Aż powstanie gęsty krem,do kremu dodajemy startą czekoladę i delikatnie mieszamy.
Owoce kroimy na kawałki,układamy w pucharkach na przemian
z biszkoptami i kremem.Podajemy schłodzone.