Sposób przygotowania:
Krem czekoladowy z suszonych owocówprzygotowanie
Owoce zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 30 minut.
Po tym czasie zagotowujemy i ponownie odstawiamy do wystygnięcia.
Nie gotujemy, zależy nam jednak żeby jak najwięcej witamin zostało w naszym kremie;)
Odlewamy nieco płynu- będzie potrzeby do rozpuszczenia czekolady.
przygotowanie
resztę dokładnie miksujemy razem z kakao i bananem.
Kolejny krok zależy już od Was, a mianowicie od blendera i czy wolicie aksamitne kremy,
Mój sobie nie poradził i musiałam całość przetrzeć przez sito.
Skórki owoców mogły by jednak zaszkodzić naszym żołądkom,a szczególnie dzieciom - nie są długo gotowane i pozostają dość twarde.
przygotowanie
Czekoladę łamiemy na kawałki podlewamy wodą z owoców i rozpuszczamy.
Czekoladę dodajemy do masy i mieszamy ( najlepiej robotem)
Gotowy krem przekładamy do słoików i wstawiamy do lodówki.
Zjadamy w ciągu tygodnia - o ile się uda utrzymać go tak długo;D
Krem smakuje pysznie, można wykorzystać go do pieczywa, ciasta czy ciasteczek, albo wyjadać prosto ze słoiczka:)
Ja tym razem postawiłam na wafle i ledwie udało mi się zrobić zdjęcia- znikają bardzo szybko:)
SylaUla