eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Pasta Eli z suszonych owoców ala nutella

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

W moim domu nic się nie marnuje. Więc z owoców suszonych z wigilijnego kompotu przygotowałam pastę z dodatkiem kremu czekoladowego i masła. Pyszna do świeżych bułeczek.

Pasta Eli z suszonych owoców ala nutella

Składniki:

Pasta Eli z suszonych owoców ala nutella

owoce suszone

  • 300 g suszonych owoców z wigilijnego kompotu

dodatki

  • 100 g masła
  • 3 duże łyżki kremu czekoladowego
  • 1 cukier waniliowy
  • sok z cytryny do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta Eli z suszonych owoców ala nutella

przygotowanie składników

Pasta Eli z suszonych owoców ala nutella
Odsączone z kompotu wigilijnego owoce zmielić.

Owoce z kompotu wigilijnego odsączyć. Zmielić owoce w maszynce z sitkiem ze średnimi oczkami.

przygotowanie składników cd

Pasta Eli z suszonych owoców ala nutella
Do miseczki wyłożyć 100 gram masła żeby zmiękło.

Wyłożyć do miseczki pół kostki masła żeby zmiękło.

przygotowanie składników cd

Pasta Eli z suszonych owoców ala nutella
Przygotować trzy duże łyżki kremu czekoladowego.

Na talerz wyłożyć 3 duże łyżki kremu czekoladowego.

przygotowanie pasty

Pasta Eli z suszonych owoców ala nutella
Wszystkie składniki wymieszać i doprawić sokiem z cytryny.

Do miski włożyć zmielone owoce, miękkie masło i krem czekoladowy.

Dodać cukier waniliowy i doprawić do smaku sokiem z cytryny.. Całość dokładnie wymieszać.

Pasta dobrze smakuje ze świeżymi bułeczkami, Smacznego!


Tagi:

deser