Sposób przygotowania:
Szybkie pierniczki
Do miski przesiewamy obie mąki, sodę oraz cukier puder. Dodajemy przyprawy, rozpuszczone i ostudzone masło, miód, jajka. Całość dokładnie mieszamy i przekładamy na blat gdzie formujemy z ciasta kulę. Wkładamy ją na dwie godziny do lodówki.
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość 4 mm (nie cieniej) i wykrawamy pierniczki, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w temp. 180 st przez 10 minut. Jeśli pierniczki będą małe to skracamy czas do 8 minut.
Ostudzone można udekorować lukrem.
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość 4 mm (nie cieniej) i wykrawamy pierniczki, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w temp. 180 st przez 10 minut. Jeśli pierniczki będą małe to skracamy czas do 8 minut.
Ostudzone można udekorować lukrem.
BozenaMatuszczyk
Zapraszam do mnie bo mnie jakoś się nie chce nic robić.;)
misia5
Z miłą chęcią :) Dla Ciebie wszystko :)
mocsłodkości
misia5
Otóż to :) A do tego można je robić o każdej porze roku :)
lukrowanepierniczki
misia5
Najtrudniejsze jest to właśnie oczekiwanie :) Potem tylko same przyjemności :)
Czekoladka 2
ciasteczka