Sposób przygotowania:
Rogaliki drożdżowe z mango
Do miseczki kruszymy drożdże, dodajemy mleko, mąkę i cukier. Mieszamy dokładnie, a następnie przykrywamy i zostawiamy w ciepłym miejscu na 15 minut.
Do dużej miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajka, cukier, masło, cukier waniliowy oraz sól. Wlewamy również wyrośnięty rozczyn i wyrabiamy ciasto. Przykrywamy miskę bawełnianą ściereczką i zostawiamy na około godzinę, aż ciasto podwoi swoją objętość.
W międzyczasie obieramy mango i kroimy je w kostkę.
Wyrośnięte ciasto dzielimy na 4 części. Każdą z nich rozwałkowujemy i kroimy na 8 trójkątów.
Nakładamy mango na ciasto i zwijamy je formując rogaliki.
Układamy rogaliki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch smarujemy rozbełtanym jajkiem.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut.
Do dużej miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajka, cukier, masło, cukier waniliowy oraz sól. Wlewamy również wyrośnięty rozczyn i wyrabiamy ciasto. Przykrywamy miskę bawełnianą ściereczką i zostawiamy na około godzinę, aż ciasto podwoi swoją objętość.
W międzyczasie obieramy mango i kroimy je w kostkę.
Wyrośnięte ciasto dzielimy na 4 części. Każdą z nich rozwałkowujemy i kroimy na 8 trójkątów.
Nakładamy mango na ciasto i zwijamy je formując rogaliki.
Układamy rogaliki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch smarujemy rozbełtanym jajkiem.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut.
lukrowanepierniczki
Ania321
Dziękuję i polecam :)