Sposób przygotowania:
Krem do dekoracji róże kremowe
Mleko zagotować i dodać cukier, mieszać aż się rozpuści i zagotuje. Gotowe będzie miało kolor brudno-szary. Ostudzić. Margarynę rozbić na puch (jeśli twarda..lekko podgrzać) Gdy już będzie miała konsystencje puszysta... dodajemy po łyżce zimny syrop z cukru i mleka... Pod koniec ubijania dodajemy aromat rumowy.. parę kropelek oraz kwasek cytrynowy, rozpuszczony (na łyżce) w mleku. ilość kwasku w zależności od upodobania, czy to ma być leciutko kwaskowy, czy bardziej kwaskowy... każdy wg swego uznania może dodać... Na samym końcu podzielić na kilka części. jedna część pozostawić białą, a do następnych dodajemy kolorowe barwniki : zielony.. żółty różowy.. Kiedyś nie miałam gotowych barwników to dodawałam sok z buraka, z marchewki....
tokijka
Pyza
Termar
Teraz może będę robiła taki tort zdobiony różami z kremu na swoją 41 rocznicę ślubu..to wtedy wstawię nowe i etapami... najpierw pąk, a następnie listki.
Termar
tokijka
ja juz to opanowalam! Przy przepisie zielony kwadracik i pisze min.dyskutuj na forum tam mozesz dodac wszystko