Glumanda

Glumanda

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 111]

Krem do eklerkow lub ptysiow

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszny krem, nie tylko do eklerkow i ptysiow :) Lekki i puszysty.

Krem do eklerkow lub ptysiow

Składniki:

Krem do eklerkow lub ptysiow

 

  • 2 Budynie (smak wg gustu)
  • 1/2 litra mleka
  • 4 łyżki cukru
  • 2 śmietany kremówki
  • ew. śnieżka
  • ew. Rama Cremefine do ubijania,
  • 4 śmietanofixy

Sposób przygotowania:

Krem do eklerkow lub ptysiow
Budynie ugotować, osłodzić, ostudzić wstawiając do zimnej wody z kostkami lodu lub wkładami do lodówek turystycznych, ciągle mieszając aby nie zrobił się kożuch, śmietany ubić na sztywno dodajac 4śmietanofixy, dobrze wystudzony budyń połączyć z ubitą śmietaną. Tak można przygotować kremy o przeróżnych smakach i o różnych smakach i różnych tłustościach w zależności jakiej śmietany sie użyło!