Sposób przygotowania:
Śmietanowiec z musem śliwkowym
CIASTO:
Margarynę, żółtka, cukier i cukier wanilinowy utrzeć mikserem. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, przesiać przez sito i połączyć wszystko razem. Podzielić na dwie części i wyłożyć na brytfankę.
PIANA:
Białka ubić dodać cukier oraz ocet, wyłożyć na oba ciasta i posypać migdałami. Piec w 180 st na złoty kolor.
MUS ŚLIWKOWY:
Galaretki rozpuścić w 3 szklankach. A śliwki zblenderować. Gdy galaretki zaczną się ścinać połączyć ich ze zmiksowanymi śliwkami.
MASA ŚMIETANKOWA:
Śmietanę ubić dodać cukier puder oraz fixy.SKŁADANIE: Na zimny upieczony placek wyłożyć połowę śmietany, na śmietanę dać mus śliwkowy( na chwilę włożyć do lodówki) a na niego resztę śmietany. Przykryć drugim plackiem. Trzymać w lodówce 2 godziny.
Posypać cukrem pudrem.
Margarynę, żółtka, cukier i cukier wanilinowy utrzeć mikserem. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, przesiać przez sito i połączyć wszystko razem. Podzielić na dwie części i wyłożyć na brytfankę.
PIANA:
Białka ubić dodać cukier oraz ocet, wyłożyć na oba ciasta i posypać migdałami. Piec w 180 st na złoty kolor.
MUS ŚLIWKOWY:
Galaretki rozpuścić w 3 szklankach. A śliwki zblenderować. Gdy galaretki zaczną się ścinać połączyć ich ze zmiksowanymi śliwkami.
MASA ŚMIETANKOWA:
Śmietanę ubić dodać cukier puder oraz fixy.SKŁADANIE: Na zimny upieczony placek wyłożyć połowę śmietany, na śmietanę dać mus śliwkowy( na chwilę włożyć do lodówki) a na niego resztę śmietany. Przykryć drugim plackiem. Trzymać w lodówce 2 godziny.
Posypać cukrem pudrem.