Sposób przygotowania:
Krem orzechowy na bazie kogel-mogel
Orzechy zalej gorącym mlekiem z dodatkiem masła. Odstaw aż orzechy wchłoną mleko na ok. pół godziny. Po całkowitym wychłodzeniu, należy odcedzić nadmiar nie wchłoniętego mleka.
Nad kąpielą wodną ubijamy na sztywno żółtka z cukrem. Gdy masa będzie ubita, delikatnie po jednej łyżce dodajemy masę orzechową.
Ubijamy nadal nad parą do końca masy orzechowej. Po uzyskaniu jednolitej masy, możemy rozsmarowywać na biszkopcie, podać jako deser.
Nad kąpielą wodną ubijamy na sztywno żółtka z cukrem. Gdy masa będzie ubita, delikatnie po jednej łyżce dodajemy masę orzechową.
Ubijamy nadal nad parą do końca masy orzechowej. Po uzyskaniu jednolitej masy, możemy rozsmarowywać na biszkopcie, podać jako deser.