anna tttt

anna tttt

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 79]

krem do tortów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

wspaniały krem do tortów...

krem do tortów

Składniki:

krem do tortów

 

  • 4 zółtka
  • 1 kieliszek spirytusu
  • 100 g cukru pudru
  • 100 g czekolady deserowej

Sposób przygotowania:

krem do tortów
Ubijamy mikserem żółtka z cukrem pudrem. Musi być ubite na jasną, puszystą masę. Mleko podgotowujemy na małym ogniu, dodajemy kawałki pokrojonej czekolady i rozpuszczamy. Odstawiamy, aż ostygnie. Masa ma być letnia, przekładamy ubite żółka z cukrem i mieszamy. Składniki mają być dokładnie połączone. Dodajemy kielszek spirytusu.

Tagi:

czekolada