Sposób przygotowania:
Wafelki z masą kokosową
Masło, mleko kokosowe i cukier rozpuszczamy. Studzimy.
Do wystudzonej masy dodajemy 100 g wiórków kokosowych. Mieszamy.
Do masy dodajemy mleko w proszku. Mieszamy.
Cztery wafle przekładamy masą. Postępujemy tak do momentu skończenia się masy i wafli. Gotowe wafelki chłodzimy w lodówce przez 12 godzin.
Białą czekoladę w temperaturze pokojowej rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
Wafle dzielimy na pół, tworząc trójkąty. Wierzch każdego z wafli smarujemy rozpuszczoną czekolada. Posypujemy wiórkami kokosowymi.
Ponownie chłodzimy przez dwie godziny.
Do wystudzonej masy dodajemy 100 g wiórków kokosowych. Mieszamy.
Do masy dodajemy mleko w proszku. Mieszamy.
Cztery wafle przekładamy masą. Postępujemy tak do momentu skończenia się masy i wafli. Gotowe wafelki chłodzimy w lodówce przez 12 godzin.
Białą czekoladę w temperaturze pokojowej rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
Wafle dzielimy na pół, tworząc trójkąty. Wierzch każdego z wafli smarujemy rozpuszczoną czekolada. Posypujemy wiórkami kokosowymi.
Ponownie chłodzimy przez dwie godziny.