Sposób przygotowania:
Krem jaglany z gruszkamiEtap 1

Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić, wysypać z woreczka.
Etap 2

Cukier rozsypać na suchej patelni. Podgrzewać na małym ogniu, aż się roztopi i lekko ściemnieje. Patelnię z karmelem zdjąć z ognia. Do karmelu dodać masło, jak się roztopi, dokładnie wymieszać.
Etap 3

Gruszki obrać, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w ósemki, wrzucić do sosu. Gotować na małym ogniu kilka minut, aż gruszki zmiękną. Od czasu do czasu zamieszać.
Etap 4

Gruszki wyjąć z sosu, dodać do niego kaszę i dokładnie wymieszać.
Etap 5

Kaszę w sosie przełożyć do miski blendera i dokładnie zmiksować. W razie potrzeby krem dosłodzić do smaku cukrem pudrem.
Etap 6

Gotowy krem przestudzić, rozłożyć do dwóch miseczek.
Etap 7

Na wierzchu ułożyć gruszki. Podawać.