jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Krem jaglany z awokado

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 17

Krem możemy podać jako deser lub na śniadanie. Ma przyjemny zielony kolorek, który fajnie komponuje się z czerwienią granatu.

Krem jaglany z awokado Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Krem jaglany z awokado

SKŁADNIKI

Sposób przygotowania:

Krem jaglany z awokado

ETAP 1

Krem jaglany z awokado
Na mleku gotujemy kaszę jaglaną

Kaszę jaglaną przelewamy wrzątkiem. Dzięki temu straci gorzkawy posmak. Jedną szklankę mleka zagotowujemy. Do gotującego wsypujemy kaszę i dodajemy sól. Kaszę gotujemy do miękkości.

ETAP 2

Krem jaglany z awokado
Ugotowaną kaszę pozostawiamy do ostygnięcia

Gotową studzimy. Do przestudzonej dodajemy porcjami pozostałe mleko. Ilość dodanego mleka zależy od tego jakiej konsystencji chcemy uzyskać krem.

ETAP 3

Krem jaglany z awokado
Kaszę miksujemy wraz z mlekiem i awokado

Obrane i pokrojone awokado skrapiamy sokiem z cytryny. Tak przygotowane dodajemy do jaglanego musu. Całość dokładnie miksujemy dodając miód do smaku. Gotowy krem przekładamy do pucharków.

ETAP 4

Krem jaglany z awokado
Do dekoracji przygotowujemy ziarna granatu

Z granatu wyjmujemy ziarna, które następnie wykładamy na wierzch kremu. Deser dowolnie dekorujemy i podajemy.