Sposób przygotowania:
Kakaowy krem jaglany z karmelizowanymi śliwkami
Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, zostawiamy do wystygnięcia. Przestudzoną kaszę jaglaną blendujemy z mlekiem, kakao i miodem, aż do uzyskania jednolitej masy (konsystencją przypominać będzie coś pomiędzy kremem czekoladowym a budyniem).
Masę jaglano-kakaową przekładamy do salaterek i wkładamy do lodówki. Na patelni rozpuszczamy 1 łyżkę brązowego cukru, pokrojone w kostkę śliwki dodajemy do karmelizowanego cukru i sączymy około 2 minut, po czym dodajemy cynamon i smażymy jeszcze 2 minuty.
Krem wyjmujemy z lodówki i polewamy go powstałym karmelowym sosem i śliwkami, podajemy od razu lub schładzamy deser w lodówce, smacznego
Masę jaglano-kakaową przekładamy do salaterek i wkładamy do lodówki. Na patelni rozpuszczamy 1 łyżkę brązowego cukru, pokrojone w kostkę śliwki dodajemy do karmelizowanego cukru i sączymy około 2 minut, po czym dodajemy cynamon i smażymy jeszcze 2 minuty.
Krem wyjmujemy z lodówki i polewamy go powstałym karmelowym sosem i śliwkami, podajemy od razu lub schładzamy deser w lodówce, smacznego
smokii