Sposób przygotowania:
Brzoskwiniowy jogurt jaglany z wiśniami
Kaszę jaglaną wypłukać, przelać wrzątkiem, ugotować w wodzie z mlekiem pół na pół (ja zawsze gotuję większą ilość kaszy i wykorzystuję w ciągu 2 dni). Wystudzić. Odmierzyć 75 g, resztę schować do lodówki.
Do wysokiego pojemnika wrzucić pokrojone brzoskwinie (użyłam mrożonych, w sezonie polecam świeże), wrzucić kaszę i wlać mleko. Zmiksować blenderem na gładki krem. Dodać jogurt, ksylitol, zmielony (w młynku do kawy) ostropest i jeszcze chwilę miksować razem.
Krem przełożyć do dwóch miseczek. Nałożyć domową frużelinę z wiśni, posypać suszoną żurawiną. Można wstawić na chwilę do lodówki albo zjeść od razu
Do wysokiego pojemnika wrzucić pokrojone brzoskwinie (użyłam mrożonych, w sezonie polecam świeże), wrzucić kaszę i wlać mleko. Zmiksować blenderem na gładki krem. Dodać jogurt, ksylitol, zmielony (w młynku do kawy) ostropest i jeszcze chwilę miksować razem.
Krem przełożyć do dwóch miseczek. Nałożyć domową frużelinę z wiśni, posypać suszoną żurawiną. Można wstawić na chwilę do lodówki albo zjeść od razu