Sposób przygotowania:
Krem jeżynowy
Jeżyny przebrać, umyć, 4 ładne odłożyć na bok, resztę włożyć do garnka i krótko gotować z 5 łyżkami wody.
Żelatynę moczyć w zimnej wodzie przez około 5 minut. W tym czasie mus jeżynowy przetrzeć przez sito i całość posłodzić frutilozą.
Żelatynę, dobrze wycisnąć, rozpuścić w małym garnku na niewielkim ogniu i wymieszać z musem jeżynowym. Całość pozostawić w chłodnym miejscu na około 1,5godziny, do momentu ścięcia się galaretki.
Ubić dokładnie śmietanę, odkładając 2 łyżki.
Całość przełożyć do 2 deserowych miseczek i przybrać śmietaną oraz odłożonymi jeżynami.
Żelatynę moczyć w zimnej wodzie przez około 5 minut. W tym czasie mus jeżynowy przetrzeć przez sito i całość posłodzić frutilozą.
Żelatynę, dobrze wycisnąć, rozpuścić w małym garnku na niewielkim ogniu i wymieszać z musem jeżynowym. Całość pozostawić w chłodnym miejscu na około 1,5godziny, do momentu ścięcia się galaretki.
Ubić dokładnie śmietanę, odkładając 2 łyżki.
Całość przełożyć do 2 deserowych miseczek i przybrać śmietaną oraz odłożonymi jeżynami.