Sposób przygotowania:
Krem Kinder BuenoETAP 1:
Orzech włoskie (lub lasowe) prażymy na patelni bądź w piekarniku, co chwilę mieszając. W miarę możliwości pozbądź się osłonek.
Później zblenderuj lub zmiel je w młynku (ja użyłam młynek).
ETAP 2:
Zmielone orzechy przesyp do miski. Dodaj do nich serka waniliowego (ważne aby był z tych gęstych.)
ETAP 3:
Do serka i orzechów wsyp 8-7 solidnych łyżeczek mleka w proszku.
ETAP 4:
Na sam koniec wlej mleko i dodaj ulubione aromaty. Dokładnie wymieszaj. W razie potrzeby dolej mleka. Możesz również posłodzić. Ja jednak zrezygnowałam z opcji słodzenia.
ETAP 5:
Konsystencja powinna być dość rzadka. Przelej do słoiczka i wstaw do lodówki na całą noc.
Krem zgęstnieje.
ETAP 6:
Krem smakuje do zarówno do gofrów, naleśników jak i do wszystkiego do czego byś tylko chciała.
Osobiście lubię ten krem z waflami różnego rodzaju, tak jak widzisz na zdjęciu. :)
gusia1000