eliza135

eliza135

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 164]

Krem Kinder Bueno

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Dla mnie, męża i dzieci krem jest świetny i w smaku dość zbliżony do tego oryginalnego,a nawet i smaczniejszy, ponieważ jest zrobiony z naturalnych składników :)

Krem Kinder Bueno

Składniki:

Krem Kinder Bueno

 

  • 100 gr orzechów włoskich (lub laskowych)
  • ok.200 g serka waniliowego
  • 7-8 łyżeczek mleka w proszku
  • ok.60 ml mleka
  • ulubiony aromat, najlepiej rumowy lub waniliowy

Sposób przygotowania:

Krem Kinder Bueno

ETAP 1:

Krem Kinder Bueno
Orzechy włoskie uprażyłam na patelni i zmieliłam w młynku do kawy.

Orzech włoskie (lub lasowe) prażymy na patelni bądź w piekarniku, co chwilę mieszając. W miarę możliwości pozbądź się osłonek.

Później zblenderuj lub zmiel je w młynku (ja użyłam młynek).

ETAP 2:

Krem Kinder Bueno
Zmielone orzechy dałam do niewielkiej miski, do której wlałam serek waniliowy.

Zmielone orzechy przesyp do miski. Dodaj do nich serka waniliowego (ważne aby był z tych gęstych.)

ETAP 3:

Do serka i orzechów wsyp 8-7 solidnych łyżeczek mleka w proszku.

ETAP 4:

Krem Kinder Bueno
Na sam koniec wlałam zimne mleko i wszystko dokładnie wymieszałam.

Na sam koniec wlej mleko i dodaj ulubione aromaty. Dokładnie wymieszaj. W razie potrzeby dolej mleka. Możesz również posłodzić. Ja jednak zrezygnowałam z opcji słodzenia.

ETAP 5:

Krem Kinder Bueno

Konsystencja powinna być dość rzadka. Przelej do słoiczka i wstaw do lodówki na całą noc.
Krem zgęstnieje.

ETAP 6:

Krem Kinder Bueno
Kremem polałam wafle, ponieważ tak smakuje mi najbardziej.

Krem smakuje do zarówno do gofrów, naleśników jak i do wszystkiego do czego byś tylko chciała.

Osobiście lubię ten krem z waflami różnego rodzaju, tak jak widzisz na zdjęciu. :)


Tagi:

krem orzechy