wiola11

wiola11

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 77]

Młoda kapusta ze śmietaną i koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszną kapustkę ze śmietaną i koperkiem polecam do drugiego dania. Najlepiej komponuje się z nowymi ziemniaczkami.

Młoda kapusta ze śmietaną i koperkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Młoda kapusta ze śmietaną i koperkiem

 

  • pół główki kapusty białej nowej
  • 3 szklanki wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka koperku świeżego
  • 3 łyżki śmietany
  • pół kubka wody
  • 2 łyżki mąki

Sposób przygotowania:

Młoda kapusta ze śmietaną i koperkiem
Pierwsze listki kapusty ściągamy, następnie kapustę szatkujemy. Wkładamy ja do garnka zalewamy woda i solimy.

Gotujemy ok 30 min tak aby była miękka,10 min przed końcem dodajemy pokrojony drobno świeży koperek, jak ktoś nie ma może byś suszony.

Do kubka wlewamy wodę, dodajemy mąkę i mieszamy. Następnie wlewamy do gotującej kapusty. Mieszamy.

Na koniec dodajemy śmietanę już nie gotujemy. 
Młoda kapusta ze śmietaną i koperkiem
pierwsze listki ściągamy,następnie szatkujemy
Młoda kapusta ze śmietaną i koperkiem
kapustę wkładamy do garnka zalewamy wodą i solimy
Młoda kapusta ze śmietaną i koperkiem
10 min przed końcem gotowania dodajemy świeży koperek
Młoda kapusta ze śmietaną i koperkiem
na koniec już nie gotujemy dodajemy śmietanę

Tagi:

obiad kapusta