Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Krem kokosowy 2

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszny krem do smarowania wafelków, ciastek, kanapek...

Krem kokosowy 2 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krem kokosowy 2

 

  • 1,5 szklanki wiórków kokosowych
  • 3 szklanki mleka
  • 1/2 kostki palmy
  • 7 łyżek cukru
  • 2 szklanki mleka w proszku

Sposób przygotowania:

Krem kokosowy 2
Wiórki przesypać do miski blendera. Wlać do nich jedną szklankę mleka. Zmiksować razem. Pastę kokosową przełożyć do garnka. Dodać do niej resztę mleka, palmę (użyłam Kasi) i cukier. Wszystko razem zagotować, co chwilę mieszając. Masę ostudzić. Dodać do niej mleko w proszku, dokładnie wymieszać. Krem przelać do słoiczków. Słoiczki zamknąć. Krem schłodzić w lodówce. Gotowym kremem smarować np. ciastka, wafelki, kanapki... Moje dzieci wyjadają go łyżeczką prosto ze słoiczka.
Krem kokosowy 2
Wiórki kokosowe dokładnie zmiksowane ze szklanką mleka.
Krem kokosowy 2
Pasta kokosowa przełożona do garnka z dodatkiem reszty mleka cukru i palmy.
Krem kokosowy 2
Kokosowa masa zagotowana i odłożona do ostudzenia.
Krem kokosowy 2
Mleko w proszku dodane do ostudzonej kokosowej masy.