Sposób przygotowania:
Ciasto warstwowe z kremem budyniowo - kokosowym
Biszkopt upieczony według tego przepisu .
Oto link; https://gotujmy.pl/biszkopt-z-budyniem,przepisy-ciasta-przepis,290617.html
Biszkopt po upieczeniu przekroić na dwa placki jeden ułożyć z powrotem na spodzie z tortownicy, a drugi sobie schować na inne ciasto itp. Biszkopt nasączyć ponczem z letniej wody , cukru oraz soku z cytryny. Po nasączeniu nałożyć krem budyniowo -kokosowy.
Krem budyniowo - kokosowy.
oto link na krem budyniowy i do tego kremu dodać wiórki kokosowe i wymieszać.
Na powierzchni kremu ułożyć ciastka pepitki, na ciastkach rozsmarować masę kajmakową (wcześniej lekko podgrzaną w gorącej wodzie), rozsmarować po całej powierzchni ciastek. Włożyć do lodówki. Przygotować krem śmietankowy;
Mocno schłodzoną kremówkę ubić na sztywną masę z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodać śmietan fix, a następnie połączyć z rozpuszczoną w gorącej wodzie letnią żelatyną. Krem śmietankowy rozsmarować na powierzchni ciasta. Górę ciasta oblać polewą czekoladową i udekorować odsączonymi wiśniami z nalewki.
Smacznego .
Polewa:
Masło podgrzewać razem z cukrem do całkowitego rozpuszczenia , co jakiś czas mieszając, następnie dodać mleko przemieszać.
Zdjąć z ognia dodać kakao i ponownie wymieszać do całkowitego połączenia składników.
Oto link; https://gotujmy.pl/biszkopt-z-budyniem,przepisy-ciasta-przepis,290617.html
Biszkopt po upieczeniu przekroić na dwa placki jeden ułożyć z powrotem na spodzie z tortownicy, a drugi sobie schować na inne ciasto itp. Biszkopt nasączyć ponczem z letniej wody , cukru oraz soku z cytryny. Po nasączeniu nałożyć krem budyniowo -kokosowy.
Krem budyniowo - kokosowy.
oto link na krem budyniowy i do tego kremu dodać wiórki kokosowe i wymieszać.
Na powierzchni kremu ułożyć ciastka pepitki, na ciastkach rozsmarować masę kajmakową (wcześniej lekko podgrzaną w gorącej wodzie), rozsmarować po całej powierzchni ciastek. Włożyć do lodówki. Przygotować krem śmietankowy;
Mocno schłodzoną kremówkę ubić na sztywną masę z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodać śmietan fix, a następnie połączyć z rozpuszczoną w gorącej wodzie letnią żelatyną. Krem śmietankowy rozsmarować na powierzchni ciasta. Górę ciasta oblać polewą czekoladową i udekorować odsączonymi wiśniami z nalewki.
Smacznego .
Polewa:
Masło podgrzewać razem z cukrem do całkowitego rozpuszczenia , co jakiś czas mieszając, następnie dodać mleko przemieszać.
Zdjąć z ognia dodać kakao i ponownie wymieszać do całkowitego połączenia składników.