Sposób przygotowania:
Krem budyniowo - kokosowy
Przygotowanie budyniu;
Z litra mleka odlać około 1,5 szklanki dodać mąkę ziemniaczaną , mąkę pszenną oraz żółtka dokładnie wymieszać do połączenia składników. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym.
Do gotującego się mleka wlać mleko z mąkami i żółtkami, cały czas energicznie mieszając trzepaczką doprowadzić do zagotowania, nie przerywając mieszania chwilę gotować. Zdjąć z ognia i odstawić do całkowitego wystudzenia. Zakryć folią spożywczą, ale co jakiś czas przemieszać budyń, aby szybciej wystygł.
W między czasie zmiksować masło z cukrem pudrem (masło o temperaturze pokojowej) na
puszystą masę.
Do masy maślanej cały czas miksując dodawać porcjami wystudzony zimny budyń . Miksujemy do połączenia masy maślanej z masą budyniową. Na koniec, gdy krem gotowy dodajemy wiórki kokosowe i ponownie, ale krótko całość miksujemy.
Pyszny krem budyniowo - kokosowy gotowy.
Z litra mleka odlać około 1,5 szklanki dodać mąkę ziemniaczaną , mąkę pszenną oraz żółtka dokładnie wymieszać do połączenia składników. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym.
Do gotującego się mleka wlać mleko z mąkami i żółtkami, cały czas energicznie mieszając trzepaczką doprowadzić do zagotowania, nie przerywając mieszania chwilę gotować. Zdjąć z ognia i odstawić do całkowitego wystudzenia. Zakryć folią spożywczą, ale co jakiś czas przemieszać budyń, aby szybciej wystygł.
W między czasie zmiksować masło z cukrem pudrem (masło o temperaturze pokojowej) na
puszystą masę.
Do masy maślanej cały czas miksując dodawać porcjami wystudzony zimny budyń . Miksujemy do połączenia masy maślanej z masą budyniową. Na koniec, gdy krem gotowy dodajemy wiórki kokosowe i ponownie, ale krótko całość miksujemy.
Pyszny krem budyniowo - kokosowy gotowy.