Sposób przygotowania:
Kakaowa rolada biszkoptowa z kremem kokosowym
Poprzedniego dnia mleczko kokosowe wstawiamy do lodówki.
Ciasto : w misce miksujemy jajka, wodę i oba cukry na puszystą masę. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao i wlewamy olej. Miksujemy do połączenia się składników.
Ciasto przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15- 20 minut.
Upieczone ciasto przekładamy na wilgotną ściereczkę i zwijamy. Odstawiamy do ostygnięcia.
W międzyczasie przygotowujemy krem. Do miski wkładamy wszystkie składniki i miksujemy do połączenia. Ciasto rozwijamy i przekładamy przygotowany krem, rozsmarowujemy i zwijamy roladę.
Ciasto zawijamy w papier do pieczenia i wkładamy do lodówki, chłodzimy najlepiej przez całą noc.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Ciasto : w misce miksujemy jajka, wodę i oba cukry na puszystą masę. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao i wlewamy olej. Miksujemy do połączenia się składników.
Ciasto przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15- 20 minut.
Upieczone ciasto przekładamy na wilgotną ściereczkę i zwijamy. Odstawiamy do ostygnięcia.
W międzyczasie przygotowujemy krem. Do miski wkładamy wszystkie składniki i miksujemy do połączenia. Ciasto rozwijamy i przekładamy przygotowany krem, rozsmarowujemy i zwijamy roladę.
Ciasto zawijamy w papier do pieczenia i wkładamy do lodówki, chłodzimy najlepiej przez całą noc.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.