Sposób przygotowania:
Krem malinowy.
Przygotowujemy sobie garnek z wodą i czekamy aż woda nam się zagotuje. Do szklanego półmiska wrzucamy cukier puder i żółtko, półmisek kładziemy na garnku i całość ubijamy na parze. Gdy masa będzie już jednolita zdejmujemy półmisek i odstawiamy. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno (Śmietana musi być dobrze schłodzona!). Odkładamy sobie 1/4 przygotowanej śmietany do dekoracji. Pozostałą bitą śmietanę łączymy z wcześniej przygotowaną masą żółtkową i 3/4 rozdrobnionych lub zmiksowanych malin. Gotową masę nakładamy do pucharków i wkładamy do lodówki żeby dobrze się schłodziły. Deser dekorujemy pozostałymi malinami, bitą śmietaną,cząstkami kiwi i listkami mięty. Latem malin zastępowałam truskawkami : )