szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Krem marchewkowo-fasolowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Ostatnio coraz bardziej przekonuje się do zup kremowych i robię je coraz czesciej wymyślając nowe smaki.

Krem marchewkowo-fasolowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krem marchewkowo-fasolowy

 

  • 1 cebula
  • 1 łyżka oliwy
  • 2-3 marchewki
  • 100 g białej fasolki z puszki
  • jogurt naturalny
  • natka pietruszki
  • 1 kostka rosołowa

 

Sposób przygotowania:

Krem marchewkowo-fasolowy
Cebulkę drobno kroimy i szklimy na oliwie rozgrzanej na patelni. Marchewki obieramy i kroimy na małe kawałki. Marchewki zalewamy woda aby je przykryć i gotujemy z dodatkiem kostki rosołowej. Gdy marchewką będzie prawie miękka dodajemy fasolke i cebulę z patelni. Całość gotujemy razem 2-3 minuty po czym miksujemy na krem. dodajemy jogurt naturalny i mieszamy. Podajemy posypane drobno posiekana natką pietruszki.
Krem marchewkowo-fasolowy
Etap 1 Marchewki obieramy idrobno kroimy
Krem marchewkowo-fasolowy
Etap 2 Cebule obieramy i kroimy w drobną kosteczke
Krem marchewkowo-fasolowy
Etap 3 Do ugotowanej marchewki dodajemy fasolke i cebule
Krem marchewkowo-fasolowy
Etap 4 Miksujemy po czym dodajemy jogurt

Tagi:

marchewka