lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Krem marchewkowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo dobry krem marchewkowy.

Krem marchewkowy

Składniki:

Krem marchewkowy

 

  • 1 litr wywaru warzywnego
  • 50 dag marchewki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 2 łyżki śmietany
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
  • pietruszka

 

Sposób przygotowania:

Krem marchewkowy
Cebulę i ząbki czosnku obrać, przemyć i pokroić w drobną kostkę. Pokrojoną cebulę i czosnek wrzucić na rozgrzany olej na patelnię i podsmażyć. Marchewkę obrać, umyć i pokroić w plasterki. Następnie pokrojoną marchewkę dodać do cebuli i czosnek i jeszcze chwilę podsmażać. Do wywaru warzywnego dać podsmażone wcześniej składniki i gotować około 30 minut. Kiedy marchewka będzie już miękka zupę lekko ostudzić i zmiksować. Następnie całość doprawić do smaku pieprzem i solą według własnego uznania. Dodać do tego śmietanę, aby zagęścić krem i wszystko razem dokładnie wymieszać, a później jeszcze chwilę pogotować. Krem najlepiej podawać z grzankami.

Tagi:

marchewka